Vanliga hudproblem som akne, rosacea, akneärr, keratosis pilaris, pigmenteringar, rynkor, åldersvårtor, åldersfläckar - Vi hjälper dig.

Hudproblem/hudsjukdomar

Akne

De allra flesta får finnar någon gång i livet, oftast i tonåren då hormonerna kickar igång talgproduktionen i porerna. Det vanligaste är mellan 12-25-års ålder. Akne är genetiskt och hormonellt, det kan vara lite smärtsamt, men framförallt inte så roligt. Tonåren är en känslig ålder ändå.  


I puberteten börjar kroppen producera det manliga könshormonet samtidigt som talgproduktionen i talgkörtlarna ökar. Täpps talgkörtelns utförsgång igen sk ”hyperkeratinisering” ökar mängden propionebakterien och inflammation uppstår. Detta är samma för både killar och tjejer.

Olika stadier på akne

Komedonakne

(pormaskar) är en propp-bildning i utförsgången, men utan inflammation


Papler

röda knottror, pormaskar som blivit tilltäppta och på väg att bli pustler


Pustler

röda, varfyllda ”finnar”


Nodulistisk akne är stora bölder djupare ner i huden

Aknebehandling

  • Djuprengöring ”Deep Clean” ansiktsbehandling med fokus på porrengöring
  • Kemisk peeling
  • Ljusbehandling
  • Microneedling
  • Dioxium Advanced
  • Hudvårdsprodukter

Före och efter behandling.

Varför det är så viktigt

med rätt hudvård

Det är väldigt viktigt med rätt hudvårdsprodukter som inte täpper till porerna. Här på SkinZone of Sweden jobbar vi med Esse produkter. Det är ett probiotiskt hudvårdsmärke med goda bakterier, naturliga ingredienser, veganska, ekologiska samt fair trade.


Som jag skrev ovan orsakar akne bakterier (men inte av den goda typen) utan dåliga bakterier som får aknen att gro. Detta motverkar Esse produkter som är rena, innehåller mycket fukt, är lugnande och är balanserande precis vad en hud med akne behöver.

Så med rätt hudvårdsprodukter ihop med rätt behandlingar kan vi åstadkomma underverk

Hos oss kan du köpa produkter från Esse.

Rosacea

Även kallad ”vuxenakne” är en hudsjukdom som uppträder i 30-40-årsåldern och är vanligast på ljusa personer som har lätt för att blossa/ bli röda i ansiktet vid värme, stress, kyla och vind.


Ca 10 % av befolkningen drabbas av rosacea. Det blir ett rött fjärilsmönster i ansiktet på panna, näsa, kinder och på hakan och kan bli blåsor som ”finnar” men utan var i. Sol förvärrar rosacean så var försiktig, använd spf 30 och 50 samt solhatt eller keps soliga dagar.


Jag själv har rosacea och har haft det i flera år. Har provat det mesta, men inget fungerade tills jag gjorde en Dioxiumbehandling, då blev det mycket lugnare nästan direkt. Nu vet vi som har rosacea att det inte försvinner helt, men att vara symtomfri under låååång tid är helt underbart. Underhållsbehandling är ljusbehandling med IPL samt Dioxium och naturligtvis rätt hudvårdsprodukter

 

Rosaceabehandling


  • Ljusbehandling
  • Dioxium Advanced
  • Hudvårdsprodukter

Det här är jag vår/sommar 2020 och januari 2021