Avancerad estetisk behandling

SkinZone of Sweden

Avancerad behandling utan kniv

Med fraktionerad laserbehandling påverkas huden i mikroskopiska behandlingspunkter med en exakt precision och ett jämnt fördelat mönster. Detta triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess och medför en nybildning av kollagenfibrer som ersätter den gamla huden och ger en föryngrad, jämnare och mer välmående hud med fin lyster.


Runt de behandlade punkterna är huden frisk och opåverkad vilket medför att återhämtningstiden vid mix teknologi (som är den mest effektiva) blir kortare än vid en traditionell koldioxidlaser samtidigt så förstärker dessa två våglängder effekten av din behandling och förbättrar därmed resultatet avsevärt.


Dioxium Advanced YouLaser MT är det enda systemet på marknaden som kombinerar de två våglängderna 10600 nm och 1540 nm i en och samma behandling mix teknologi.

Man kan behandla alla kroppsdelar och hudtyper, både i de djupa och ytliga lager av huden samt både ablativt och icke ablativt, helt beroende på vilken behandling din hud behöver och dina önskemål.

Rosaceatreatment, det här resultatet efter endast två dioxiumbehandlingar i kombination med Esse produkter.  

Akneärr, två behandlingar och detta fina resultat.

Akneärr där vi endast har gjort en behandling och jag har inte sett resultatet än, spännande.

Priser


Ablativ:

Mix teknologi

– båda våglängderna


Ansikte:                 8 000 kr

Hals:                       5 000 kr

Kinder:                   5 000 kr

Dekolletage:         6 500 kr

Kråksparkar:         2 000 kr

Händer:                  5 000 kr

Ärr:                 från 2 000 krIcke Ablativ

Enbart våglängd 1540 NM


Ansikte:                 5 200 kr

Hals:                       3 000 kr

Kinder:                   2 500 kr

Dekolletage:         4 300 kr

Kråksparkar:         1 800 kr

Händer:                 3 100 kr

Ärr:                från 1 500 kr

Ablativ laser 10600 NM (Koldioxidlaser)


Koldioxidlaser är den vanligaste lasertypen av fraktionerad laser som används vid hudförbättring. Behandlingen är en ablativ process vilket innebär att hudcellerna i de tusentals mikroskopiska hålen som skapas förångas. Hålen drar sedan ihop sig efter behandlingen och därmed minskar hudytan på det behandlade området och huden blir åtstramad.


Metoden används för att reducera rynkor, ärr, bristningar, minska epidermala pigmenteringar och stora porer och för att få en slätare hud med jämnare hudton.


Icke ablativ laser 1540 NM


Med denna våglängd penetreras det aldrig några hål i huden som det gör med koldioxidlaser. Laserstrålen är mycket skonsammare mot huden då icke ablativ laser lämnar översta hudlagret helt intakt och istället skapar koagulation i djupare strukturer i huden. Därav har behandlingen kortare återhämtningstid och minskad risk för komplikationer.


Behandlingsmetoden är väldigt gynnsam för att strama upp huden, minska ärr och fina rynkor genom upprepade behandlingar med minimal återhämtningstid.


SÅ GÅR BEHANDLINGEN TILL:

Vid den första konsultationen träffar du din certifierade behandlare och gör upp en behandlingsplan. Den totala behandlingstiden varierar beroende på hur stort område som behandlas.


Beroende på förutsättningar samt utifrån behandlingsstyrka och återhämtningstid kan de behövas flera behandlingar för att uppnå önskat resultat.


Resultatet märks redan efter några dagar men full effekt uppnås efter 2-3 månader och är permanent. Om rynkor kommer tillbaks så beror det på hudens naturliga åldringsprocess och ansiktets mimik.


EFTER BEHANDLINGEN

Då behandlingen med YouLaser MT är väldigt kraftfull är också reaktionen efter en behandling varierande, det är därför extra viktigt att vara uppmärksam på din terapeuts råd och konsultation för just din behandling.


Beroende på vilken typ av behandling som utförts kan man uppleva allt från att huden bara känns varm och att den stramar, ungefär som när man blivit lätt solbränd, till att man har en återhämtningstid på upp till 10 dagar.


Tänk på att tillföra huden extra mycket fukt flera gånger per dag så länge du fortfarande är påverkad av behandlingen.


Det är inte ovanligt att det kan klia i huden och det är då viktigt att inte klia, det är en del av hudens läkningsprocess.


Tänk även på att undvika solexponering helt av det behandlade området eftersom UV-ljuset leder till nedbrytning av kollagen och elastin i huden samt orsakar pigmentförändringar.

Vi rekommenderar också att man undviker makeup, alkohol och hårdare fysiska aktiviteter under de första dygnen efter behandlingen.

Dioxium Advanced YouLaser MT

Du får alltid en noggrann konsultation innan vi påbörjar en behandling. Vi går då igenom förväntat resultat och hur många behandlingar som kan komma att behövas.

Priser


Leverfläck/ fibrom

(skintags/ hudflikar)

åldersvårtor


Mini 1 mm:             500 kr/st

Liten 2 mm:           800 kr/ st

Mellan 3-4 mm:  1 500 kr/st

Stor 7 mm:           2 000 kr/st

XL 10-12 mm:      3 500 kr/ st


PAKETPRIS


Mini, liten

och mellan 5 st:        3 900 kr

                          

Övriga:

pris efter konsultation

 

BORTTAG AV FIBROM/LEVERFLÄCKAR MM


  • Fibrom
  • Leverfläckar (Naevi)
  • Pigmentfläckar
  • Skintags
  • Godartade hudförändringar
  • Skönhetsfläckar, mm.


För säkerhets skull, kontrollera era leverfläckar/ pigmenteringar/ hudförändringar på Er vårdcentral innan tidsbokning hos oss, vi vill se läkarintyg på att det är OK att ta bort dem!


Fibrom består av bindvävsceller och kollagen och är helt ofarligt men kan vara kosmetiskt störande, tas snabbt och enkelt bort. Det uppstår en sårskorpa som läker på ca två veckor. Orsaken till varför fibrom uppkommer är oklart.


Reaktioner under och efter behandling?

Lasern bränner av kärlen så oftast uppstår ingen blödning.


Hur ser jag ut efter behandlingen?

Efter behandlingen bildas en sårskorpa som oftast sitter en till två veckor. Riv inte på skorpan innan den läkt ut, den ska trilla bort av sig själv för att undvika risk för ärrbildning. Därefter kan man se en lätt rodnad och liten upphöjning, oftast i en till två månader, ibland längre. Läkning i ansiktet går snabbare än på övriga kroppen.


Behövs flera behandlingar?

Oftast räcker det med en behandling, men ibland kan en komplettering behövas efter 2–3 månader.


Vad ska jag tänka på efteråt?

Två dagar efter behandlingen, ska man undvika tvål/ duschkräm på det behandlade området.

Bad rekommenderas inte så länge skorpan är kvar p.g.a. infektionsrisken och så länge det finns färgskillnad på området som behandlats, ska man ha solskydd + 50 när man vistas i solljuset.

Cellox 20

från 1 195 kr

Pigmenteringar, kärl & skin rejuvenation


Hudföryngring med Cellox 20

Skin rejuvenation förbättrar fina linjer, rodnader efter akneärr samt reducerar stora porer.

Hudens nybildning av kollagen stimuleras och hudens åldrande motverkas, och ger en jämnare hudton


En riktig "askungebehandling" med synliga resultat redan efter en behandling. För ännu tydligare och mer långvariga resultat eller för den som vill ha hjälp med ett "specifikt problem" rekommenderar vi en kur om 4-6 behandlingar.


Med åldern så avtar sakta produktionen av kollagen och elastin i vår hud och vi upplever att huden blir slappare och fina rynkor börjar uppstå.


Vad händer med huden efter behandlingen?

Värmen som produceras med Cellox gör så att fibroblasterna aktiveras och ökar produktionen av kollagen och huden stramas upp, får mer elasticitet, flexibilitet och lyster. Behandlingen kan kombineras med kärl- och pigmentreducering i samma behandling för en jämn hudton.


Antal behandlingar?

Är individuellt men mellan 3-6 behandlingar med 3 veckors mellanrum rekommenderas.


Biverkningar?

I enstaka fall kan biverkningar uppstå i form av rodnad eller svullnad, men detta avtar inom några timmar/ dag. Behandla eventuellt området med en fuktgivande och lugnande produkt som tex. aloe vera-gel.

Att tänka på

En månad före och efter behandlingen bör du undvika solning och använda solskyddsfaktor spf 30-50. 24 h efter behandlingen bör man vara försiktig med påfrestning mot det behandlade området. Undvik solning, träning, massage etc.

Pigmenteringar       från 795 kr

Pigmentfläckar är mycket vanligt och framträder i regel i 30-årsåldern. De vanligaste orsakerna är solexponering, hormon-förändringar (t.ex vid graviditet) och hudens naturliga åldrande.


Pigmenteringar uppstår när melaninet inte längre sprids jämnt i huden utan klumpar sig och framträder som mörkare fläckar


BEHANDLING AV PIGMENTERINGAR

Huden runt pigmentfläcken rengörs och man applicerar en svalkande gelé runt pigmentet. Kristallen på IPL-handtaget har genom gelén full kontakt med huden. När pulsen skjuts upplever man som en liten snärt mot huden. Flera pulser slussas ned i huden tills dess att pigmentet mörknat. IPL-ljuset söker sig till melaninet i huden och ödelägger pigmentet i de celler som har en överdriven melaninmängd.


Pigmentet försvinner genom att pigmentet koagulerar. Efter en pigmentreducering ser man hur pigmenteringarna blir mörkare och inom ett par dagar kryper pigmentet upp mot hudytan som små svarta korn som successivt trillar av huden. Inom 5-10 dagar har pigmenteringarna försvunnit och bleknat betydligt.


Ett behandlingstillfälle tar mellan 10-15 minuter. Svåra pigment kan behöva behandlas vid flera tillfällen, beroende på storlek och utbredning på pigmenteringen. Vi rekommenderar ca 3 veckors mellanrum mellan varje behandlingstillfälle


Celloxteknologin är en vidareutveckling av den traditionella IPL-tekniken – en optisk energi där man arbetar på olika våglängder för att komma åt olika indikationer i huden så som permanent hårborttagning, ytliga kärl, pigmenteringar och hudföryngring.

Kärlreducering         från 795 kr

Vi har mängder av kärl i huden. Oftast är de så tunna att de knappt syns. Vid mycket sol, väder och vind kan de bli mer framträdande. Hur pass framträdande kärl man har beror även på ärftliga faktorer. Dessa kärl brukar kallas cuperoser eller spiders. Rosacea är en hudsjukdom där större partier blir rödflammiga p.g.a ytliga kärl.


Kärlreducering är mycket effektivt både för behandling av ytliga kärl men även för att minska symptom vid rosacea.


Hur behandlar vi ytliga kärl?

Vid behandling läggs gel på området som ska behandlas. Prisman på handtaget läggs mot huden. Pulsen känns som en snärt i huden och med en värmekänsla i slutet av pulsen. Det som sker är att kärlet absorberar IPL-ljuset och koagulerar.

Beroende på kärlets och områdets storlek så rekommenderas 4-6 behandlingar med 3 veckors mellanrum.


Resultatet är individuellt eftersom blodkärlets/blodkärlens storlek och djup varierar mellan personer.


Kärlreducering fungerar bäst i ansiktet.

På benen kan man minska tunna blodkärl, som är mindre än 0,5mm i diameter. Resultatet vid rosacea kan variera men de flesta upplever en signifikant minskning av symptomen


Att tänka på före och efter kärlreducering:

– Man ska inte sola fyra veckor innan och efter behandling

– Använd alltid hög spf 30-50


Vad händer med ytliga kärl under behandlingen?

Det som sker är att blodkärlen absorberar ljuset som omvandlas till värme och därför koaguleras. Man kan få en lätt rodnad och en värmekänsla det första dygnet


Vad händer efter behandlingen?

Oftast tar det cirka tre veckor innan man ser att kärlet reducerats. Det kan bli en rodnad eller ett litet blåmärke som sedan försvinner. Om det är ett litet kärl kan man få omedelbar effekt i och med att kärlen drar ihop sig


Hur många behandlingar krävs?

Det rekommenderas 4-6 behandlingar med 3 veckors mellanrum